Frågor och svar om bredband

Nu när du har fått lära dig lite mer om bredband så har du säkert många frågor som du vill ha svar på. Här kommer du att få läsa lite frågor och svar om bredband och bredbandstjänster.

  • Vad är bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för olika tekniker som överför information eller data mellan mobiler och datorer.

  • Hur mycket kostar bredband i månaden?

Bredband kostar olika i månaden beroende på vilken operatör du har. Men du får räkna med att det kommer att kosta dig några hundra i månaden beroende på vilken hastighet du vill ha. Vissa operatörer har väldigt bra erbjudanden som gör det billigare för dig som kund, vilket är bra.

  • Hur vet jag vilken hastighet jag ska ha?

Det beror helt på vad du använder internet till och hur ofta du använder internet. Om du streamar mycket film från streamingsajter eller använder Youtube ofta så måste du ha ett bredband som har en hög hastighet. Du kan alltid rådfråga din operatör om vilket bredband som passar dig bäst.

  • Måste jag ha ett bredband?

Nej du måste inte ha ett bredband men om du vill kunna använda internet så måste du ha det. De allra flesta människorna använder sig ofta av internet för att titta på film och ladda ned saker till datorn, man måste alltså ha ett bredband med internet för att kunna göra det.

  • Vad är en router?

En router är den som skickar ut de trådlösa internet till din dator, mobil surfplatta, tv och andra enheter. Oftast får du med en router på köpet när du köper ett bredband men ibland kan du behöva betala en viss summa för routern.

  • Funkar inte min mobil och min dator om jag inte har ett bredband?

Jo, din mobil och din dator kommer att fungera som vanligt utan att du har ett bredband men om du inte har ett mobilabonnemang med internet så kommer du inte kunna använda internet på din mobil och dator.

  • Finns det bara en bredbandsoperatör?

Nej det gör det inte. Det finns flera stycken bredbandsoperatörer som du kan välja bland när du ska köpa ett bredband.

Om du vill läsa mer frågor och svar om bredband så kan du titta på

Telias hemsida där du hittar massa information.