Starta företag utan att vara företagare

Du vill tjäna mer pengar eller så har du en bra affärsidé som du vill testa. Du skulle vilja bli företagare, samtidigt som steget kan kännas för stort. Krångligt med administration, bokföring och skatter. Då kan du starta företag utan att vara juridisk företagare, och bara fokusera på att sälja dina tjänster och produkter.

Fakturera utan företag

Det absolut enklaste sättet att börja sälja produkter och tjänster är genom att överlåta faktureringen till ett externt företag. Det innebär att du arbetar som en företagare, utan att du behöver tänka på sociala avgifter, betala inkomstskatt, hålla bokföring och deklarera som både privatperson och företagare. Du tjänar pengar och skickar sedan fakturorna till Frilans Finans som sköter resten åt dig. De betalar in alla skatter och sociala avgifter och ser till att du inte behöver deklarera som företagare. För du är inte företagare i juridisk mening, utan anställd hos dem. Men det är du som skapar jobbet och drar in pengarna. Men momsen då, tänker du. Det är inget problem: om du behöver köpa en ny dator, mobil eller frisörutrustning till din verksamhet, så hjälper Frilans Finans dig att dra av momsen. Gå in på Frilansfinans.se och ta del av deras tjänster, så kan du börja fakturera utan företag redan idag.

Dina fördelar

Den riktigt stora fördelen för dig är att du kan sätta igång med din idé. Det är många svenskar som har en god företagsidé eller talang som de kan tjäna mer pengar på. Problemet är att det känns jobbigt att starta företag samtidigt som du är anställd. Det blir aldrig av. Då är det lättare att erbjuda tjänsten som marknadsföringsstrateg, städning eller att bygga hemsidor utan att vara företagare. Du är anställd och skickar dina fakturor till Frilans Finans som sköter allting åt dig. Det är samtidigt ett väldigt bra sätt att testa att vara företagare på och se om företaget kommer att bära sig ekonomiskt.

Arbeta online

Oavsett vilka slags produkter och tjänster som du vill sälja är det smart att finnas online. När du har kommit på vilken slags tjänst som du vill sälja, så startar du en hemsida. Låt oss säga att du erbjuder städtjänster i Katrineholm. Då har du en egen hemsida där du skriver namn, telefonnummer och dina olika tjänster. Du kan också blogga om den tjänst som du säljer. Du bör också använda sociala medier i marknadsföringssyfte.

Om du älskar att sitta framför datorn kan du starta ett onlineföretag. Då säljer du bara tjänster på nätet. Eller så har du en blogg och en YouTube-kanal som ger dig inkomst. Det är många som vill ha ett onlineföretag för att enkelt kunna tjäna mer pengar hemifrån. Det tar tid att starta upp en onlinebusiness. Många testar olika ideér för att se vilken blogg, webbshop eller Youtube-kanal som ger inkomst. Du kan också sälja tjänster på nätet. Du bygger hemsidor eller hjälper folk med deras Pinterest-konton. När du fakturerat en kund skickar du bara fakturan till Frilans Finans, så kan du fortsätta att arbeta och tjäna pengar.