Surfa billigare med Tibber

Vinterns snackis har helt klart varit elpriserna. Många är de som råkat ut för elräkningar som saknat motstycke. Är du en av dem som tillbringar mycket tid framför datorn och surfar eller spelar spel? Då är det bra att veta att även ditt dataanvändande påverkar summan på elräkningen. Det finns dock smarta lösningar som gör att du kan surfa billigare. Vi berättar mer här.

Tibber ger dig kontroll över din elförbrukning

Många är vi som idag känner oss hjälplösa på grund av elpriserna. Kanske känner vi till och med att vi inte kan göra något för att påverka våra kostnader. Då är ett tips att titta närmare på https://tibber.com/se/ som är ett elbolag som fokuserat på innovativa lösningar. Här vill man till skillnad från många andra elbolag att din elräkning ska bli så låg som möjligt. Visst kommer förvisso

regeringen att kompensera de höga elkostnaderna, men att själv ta makten över sin förbrukning är bättre.

Tibber erbjuder en app som redovisar hur din el har använts. Det gör att du enkelt kan kartlägga och förändra dina vanor. Du kanske till exempel surfar vid en tidpunkt då elpriset är väldigt högt. Då kan du välja att förlägga din surfstund till en tid då elen kostar lite mindre. På så sätt kan du med hjälp av Tibber sänka din elförbrukning och få en billigare elkostnad nästa gång som räkningen dimper ned.

För hur det än är så behöver de flesta av oss el för en fungerande vardag. Visst finns det eldsjälar som löst elen själva, men för de flesta av oss ser det inte ut så. Då är det bra att själv kunna ta makten över sin förbrukning.

Höga elpriser drabbar privatpersoner

Det är inte bara Sverige, utan hela Europa som drabbats av höga elpriser, något som sätter många privatpersoner i trångmål. Här är ett exempel på en person som tvingats ta lån för att klara sin elräkning. Många som lever på gränsen till fattigdom drabbas också hårt av de höga elpriserna och många blir till och med satta i skuld på grund av dem. Genom att själv kontrollera sin förbrukning och hålla den nere kan man dock påverka elpriset. Det är emellertid viktigt att vara medveten om att priserna idag är historiskt höga, något som gör att räkningen kommer att bli dyrare än vanligt ändå. Genom att använda dig av Tibber kan du ta tillbaka lite av makten över din elförbrukning. Appen ger dig också en föraning om vad din elräkning kommer att landa på, något som gör att du inte behöver drabbas av en kalldusch nästa gång du öppnar din post.

Det är naturligtvis också bra att ta till alla knep som finns för att spara el, det vill säga sänka värmen någon grad, släcka lampor i rum där du inte vistas, undvika att ta långa och varma duschar samt inte använda köksmaskiner de tider på dygnet då elen är som allra dyrast. Med dessa små knep kan du faktiskt komma ganska långt i din strävan att spara på el.