Lyssna på musik med snabbt bredband

En smartphone kan användas till många olika ändamål. Du kan ha den till att ringa, skicka sms, surfa på internet och sköta dina bankaffärer. Många använder den också till att lyssna på musik medan de tränar, jobbar eller som avslappning när de ska sova. Med rätt utrustning och snabbt bredband har du alltid tillgång till appar och underhållning för dina behov.

När du ska lyssna på musik på en mobil från Apple är iphone hörlurar lightning ett bra alternativ att köpa till. Apples smartphones och surfplattor har en kontakt som kallas för Lightning och som har många olika funktioner. När du köper Lightning-hörlurar kan du enkelt ansluta dem via kontakten. Du kan också använda Siri via dina hörlurar genom att hålla nere reglagets mittknapp i sex sekunder. Reglaget på hörlurarna erbjuder knappar för att svara på och avsluta samtal samt höja eller sänka volymen.

Snabbt internet

Om du är en stor musikälskare vill du säkert kunna lyssna på musik oavsett var du befinner dig. För att kunna streama musik och filmer utan att det blir hack eller uppehåll i tjänsten är det viktigt att du har ett snabbt och tillförlitligt bredband. Hur snabbt ditt bredband behöver vara beror på hur många ni är i hushållet som använder tjänsten samtidigt. Om du vill lyssna på musik samtidigt som två andra familjemedlemmar strömmar film kan du behöva satsa på ett abonnemang med högre hastighet.

En bredbandshastighet på mellan 2 – 10 MBit per sekund räcker oftast bara till att surfa på hemsidor och kolla e-posten. Vill du lyssna på musik och filmer på internet behöver du minst 20 – 30 Mbit per sekund, och med en större familj som ofta använder internet för film, musik eller spel är det bäst med en hastighet på 100 Mbit per sekund.

Musik via mobilen

För dig som vill lyssna på musik via mobilen finns det flera tjänster du kan använda dig av, både betaltjänster och gratis sådana. Spotify är en av de mest populära apparna i världen vad gäller gratis musikstreaming. Här kan du som användare streama hur mycket musik du önskar, men du behöver då lyssna på reklam. Det går att skaffa ett premiumkonto om du vill slippa annonser, och appen finns tillgänglig på en rad olika plattformar som iOS och Android.

En annan populär tjänst som erbjuder gratis musikstreaming är Google Play Music. Den finns tillgänglig för Android, iOS, Windows och MacOS. Här hittar du allt du kan förvänta dig i en modern musikapp, som listor med hitlåtar, topplistor och nysläppt musik. Appen finansieras liksom Spotify av reklam, och du har möjlighet att betala för en premiumversion för att slippa avbrott i musiken.

SoundCloud är en annan app som har ett enormt musikbibliotek där framför allt ickekommersiella indieartister deltar med musik. SoundCloud finns i en gratisversion som är reklamfinansierad, och har även en premiumtjänst för artister.