Skapa en hemsida till takläggarfirman

Oavsett om man driver en stor eller liten takläggarfirma kan det vara klokt att skaffa en hemsida. Där kan man göra reklam för takläggning och även göra kunderna intresserade av att lägga om eller förbättra sitt tak.

Vad krävs av hemsidan?

När man ska marknadsföra takläggning i Stockholm krävs det förstås att hemsidan är professionell. Det ska vara enkelt att navigera sig runt. Att göra som Villatakspecialisten och lägga ut bilder är också klokt. Det gör att fastighetsägare ser företagets tidigare resultat. Man blir i regel också mer intresserad och inspirerad att ta tag i sitt tak eller vad det än må vara när man ser hur fint slutresultatet kan bli. Om man inte själv är van vid att marknadsföra sig via internet över bredband kan det vara klokt att ta hjälp.

Bra bredband för att lägga upp material

För att man ska kunna lägga upp material på sin hemsida, och för att ha möjlighet att svara på mail eller förfrågningar från kunder är det viktigt att man har ett bra bredband. Om man inte har någon hastighet på sitt internet blir det omöjligt att arbeta vid datorn. Exakt hur snabbt bredbandet måste vara kan variera, men omkring 10 Mbit per sekund är det absolut lägsta man bör ha för att arbetet ska gå att utföra på ett snabbt och tidseffektivt sätt. Har man inget bredband kanske det finns någon annan som har ett snabbt internet som man kan låna.

Vad ska anges?

På en hemsida bör man ange kontaktuppgifter till företaget. Det kan också vara bra att ha med lite information kring vad företaget egentligen gör. Det är kanske inte så att man gör alla former av takläggningar. Ett kontaktformulär är också bra att ha. Då kan kunderna ta kontakt via det. Eventuellt är också en automatisk offertordnare bra att ha. Där kan man lägga in priser för de allra vanligaste åtgärderna och så får kunden ett genererat pris. Är det en mer komplicerad åtgärd eller om kunden har andra frågor skickas offertförfrågan vidare till företaget.

Samarbete med en bredbandsoperatör

Som takläggare kan man kanske inleda ett samarbete med en bredbandsoperatör. Det kan handla om att man gör reklam för varandras företag. Takläggaren kan också ordna med tak på leverantörens eventuella kontorsbyggnader om det behövs. Bredbandsleverantören kan å sin sida sponsra med bredbandsuppkoppling, och kanske även ett webbhotell om leverantören erbjuder det.

När hemsidan ligger nere

Det är självklart inte bra om en hemsida ligger nere. Men ibland sker saker som är utanför takläggarfirmans kontroll. Att då ha en bra kontakt med den som sköter hemsidan är bra så man snabbt kan ta reda på vad problemet är. Driver man ett stort företag som Villatakspecialisten kan man förlora mycket pengar om hemsidan ligger nere ett par dagar.